U komt mogelijk in aanmerking voor deelname aan het ouderprogramma wanneer u bent aangemeld bij een van de volgende zorginstellingen in gemeente Rotterdam:

Geschikt voor.. 

-Ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar
-Ouders 
die graag handvatten willen voor de omgang van het drukke en/of opstandige gedrag van hun kind 
(het maakt hierbij niet uit of het kind een diagnose heeft, bijvoorbeeld ADHD of ODD, of dat het kind lastig gedrag laat zien zonder dat er sprake is van een diagnose)

Belangrijk om voor de start te bedenken...

Voor het onderzoek is het belangrijk dat ouders of kinderen bij de start van het onderzoek niet tegelijkertijd een oudertraining of behandeling volgen die ook gericht is op druk en/of opstandig gedrag van het kind. Als een kind medicatie gebruikt, overlegt één van de onderzoekers met de ouders of het kind wel of niet kan deelnemen.

Ook is het belangrijk dat je als ouder gemotiveerd bent om het gedrag van je kind te veranderen en tijd hebt om de training uit te voeren. Het is namelijk best een opgave om het programma zelfstandig te doorlopen, maar je krijgt er ook veel voor terug! Verder is het belangrijk dat er op moment van starten met de oudertraining binnen het gezin geen dringende zaken spelen waar direct hulp voor nodig is (bijvoorbeeld hele ernstige problematiek, een scheiding van de ouders of psychische problematiek bij één van de ouders).